Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 250 g keso
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 1 st ägg
- 3 dl morötter rivna
- 4 dl grahamsmjöl
- vetemjöl ca 11 dl
Pensla med:
mjölk
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt keso, honung, salt, ägg, morötter, grahamsmjöl, det mesta av vetemjölet, och arbeta degen väl i maskin, 8 minuter. Låt degen jäsa övertäckt, 45 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och del den i 25 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta, 30 minuter.
4
Pensla bullarna med mjölk och pudra dem med mjöl. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.