Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 250 g keso
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 3 dl morötter rivna
  • 4 dl grahamsmjöl
  • vetemjöl ca 11 dl

Pensla med:

mjölk

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt keso, honung, salt, ägg, morötter, grahamsmjöl, det mesta av vetemjölet, och arbeta degen väl i maskin, 8 minuter. Låt degen jäsa övertäckt, 45 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och del den i 25 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta, 30 minuter.

4
Pensla bullarna med mjölk och pudra dem med mjöl. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.