Du behöver
- 50 g jäst
- 6 dl vatten
- 1 msk honung
- 2 msk olivolja
- 2 tsk salt
- 3 dl havregryn
- 1 dl pumpakärnor
- 0 dl vetemjöl ca 15 dl
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt honung, olja, salt, havregryn, pumpakärnor, det mesta av mjölet, och arbeta degen väl i maskin. Degen ska vara ganska lös. Låt degen jäsa övertäckt, 1 timme.
3
Stjälp upp degen på mjölat bakbord, arbeta den så lite som möjligt. Platta ut den till en tjock längd som är ca 12 cm bred. Strö lite mjöl över degen och skär degen i trekantiga snibbar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa, 20 minuter. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.