Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl morot riven
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl

Fyllning:

150 g smör
150 g färskost
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Garnera med:

200 g färskost
1 dl florsocker
0.5 dl hasselnötter hackade
citronskal

Ugn: 225°

10 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i riven morot. Blanda kanel, bakpulver och mjöl, och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop till en smet. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen, ca 7 minuter.

2
Vänd upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt kakan svalna under plåten.

3
Fyllning: Vispa samman rumsvarmt smör, färskost, florsocker och vaniljsocker, och bred på kakan. Rulla ihop.

4
Garnering: Vispa ihop färskost och florsocker med elvisp tills det tjocknar. Spritsa krämen på rullen. Garnera med nötter och citronskal.