Du behöver
40 bullar
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1.5 dl strösocker
12 dl vetemjöl ca 12 dl
Fyllning:
350 g jordnötssmör med bitar
50 g smör
50 g jordnötter hackade, salta
100 g ljust muscovadosocker
Pensling:
ägg
pärlsocker
Ugn: 250°
Gör så här
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt socker och mjöl, och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt, 40 minuter.
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt socker och mjöl, och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt, 40 minuter.
Fyllning: Rör ihop jordnötssmör, rumsvarmt smör, jordnötter och muscovadosocker.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta och bred på fyllning. Vik degen dubbel på längden. Skär i remsor och snurra remsorna till en knut.
Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och lät dem jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 8 minuter.