Du behöver

40 bullar

50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1.5 dl strösocker
12 dl vetemjöl ca 12 dl

Fyllning:

350 g jordnötssmör med bitar
50 g smör
50 g jordnötter hackade, salta
100 g ljust muscovadosocker

Pensling:

ägg
pärlsocker

Ugn: 250°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt socker och mjöl, och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt, 40 minuter.

2

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt socker och mjöl, och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt, 40 minuter.

3

Fyllning: Rör ihop jordnötssmör, rumsvarmt smör, jordnötter och muscovadosocker.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta och bred på fyllning. Vik degen dubbel på längden. Skär i remsor och snurra remsorna till en knut.

5

Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och lät dem jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 8 minuter.