Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 200 g smör
  • 7 dl vetemjöl

Fyllning:

50 g smör
200 g ricotta
4 st bittermandel finriven
1.5 st citron rivet skal
1 dl ljust muscovadosocker

Pensling:

äggvita
mandelspån
ljust muscovadosocker

Ugn: 225°

25 bullar

Gör så här

1
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, ricottaost, bittermandel, citronskal och muscovadosocker.

2
Smula ner jästen i en skål och rör ut den i kall mjölk. Tillsätt socker, vaniljsocker, ägg, rumsvarmt smör i klickar och mjöl, och arbeta till en smidig deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord och skär ut 25 rutor som är 8×8 cm.

3
Lägg en klick fyllning på varje ruta. Vik in hörnen mot mitten och tryck till. Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa övertäckta i 1 1/2–2 timmar.

4
Pensla bullarna med uppvispad äggvita och strö på mandelspån och muscovadosocker. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.