Du behöver

40 bullar

100 g jäst
1.5 dl mjölk
300 g smör
1 dl vispgrädde
2 msk strösocker
2 st ägg
vetemjöl ca 9 dl

Fyllning:

150 g smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Pensling:

ägg

Garnera med:

florsocker
vaniljsocker

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål och rör ut den i kall mjölk. Låt stå i kylen i 50 minuter.

2
Smält smöret och tillsätt grädde. Låt svalna till 37°. Häll smöret över jästmjölken. Tillsätt socker, ägg och mjöl och arbeta degen smidig.

3
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker.

4
Dela degen i två bitar och kavla ut varje till en platta 22×45 cm. Bred fyllning på degplattorna. Rulla ihop från långsidan och skär rullen i bitar. Lägg bullarna i bullformar och låt dem jäsa övertäckta, 1 timme.

5
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i ca 10 minuter. Pudra över florsocker blandat med vaniljsocker vid servering.