Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 350 g smör
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • vetemjöl ca 20 dl

Fyllning:

200 g pistaschmandel
300 g mandelmassa
300 g smör
2 msk vaniljsocker
1 dl strösocker

Pensling:

ägg
pistaschmandel
pärlsocker

Ugn: 225°

50 bullar

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i klickar, bakpulver, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin i 10 minuter. Låt degen vila övertäckt i kylen, 30 minuter.

2
Fyllning: Mixa eller mal mandeln. Rör samman riven mandelmassa och rumsvarmt smör, gärna i matberedare. Tillsätt pistaschmandel, vaniljsocker och socker.

3
Dela degen i tre bitar. Kavla ut varje bit till en platta. Skär ut rutor, 8×8 cm. Lägg en klick fyllning på varje ruta och vik in hörnen mot mitten och tryck till.

4
Lägg bullarna i bullformar och låt dem jäsa övertäckta, 1 timme. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på hackad pistaschmandel och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, 12–14 minuter.