Du behöver
- 150 g smör
- 0.75 dl strösocker
- 1 st äggula
- 2 tsk vaniljsocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl sötmandel hackad
Fyllning:
hallonsylt
Garnera med:
0.5 dl florsocker
1 tsk vatten
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rör ihop rumsvarmt smör och socker. Tillsätt äggula och vaniljsocker, och arbeta i mjölet. Forma degen till två rullar som är ca 3 cm tjocka. Rulla dem i hackad mandel och låt rullarna vila i kylen, 1 timme.
2
Fyllning: Skär rullarna i knappt 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning mitt i kakorna och lägg i en klick sylt.
3
Grädda mitt i ugnen tills de börjar få färg, ca 15 minuter. Låt svalna.
4
Garnering: Glasera kakorna med florsocker blandat med vatten.