Du behöver

  • 150 g smör
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl sötmandel hackad

Fyllning:

hallonsylt

Garnera med:

0.5 dl florsocker
1 tsk vatten

Ugn: 175°

Gör så här

1
Rör ihop rumsvarmt smör och socker. Tillsätt äggula och vaniljsocker, och arbeta i mjölet. Forma degen till två rullar som är ca 3 cm tjocka. Rulla dem i hackad mandel och låt rullarna vila i kylen, 1 timme.

2
Fyllning: Skär rullarna i knappt 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning mitt i kakorna och lägg i en klick sylt.

3
Grädda mitt i ugnen tills de börjar få färg, ca 15 minuter. Låt svalna.

4
Garnering: Glasera kakorna med florsocker blandat med vatten.