50 stycken
Du behöver
- 50 g sötmandel
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 600 g mandelmassa
- 3 ½ äggvitor
- aprikosmarmelad
- 150 g mörk choklad
Ugn: 175°
Gör så här
1
Skålla, skala och mal mandeln. Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Blanda i mandel och mjöl. Låt degen vila kallt, 1 timme.
2
Kavla ut degen och ta ut rundlar som är 8 cm i diameter. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
3
Riv mandelmassan och rör den smidig med äggvita. Spritsa en kant på kakorna. Fyll hålet med marmelad. Grädda mitt i ugnen, i 15–20 minuter.
4
Dela kakorna på mitten och låt dem kallna. Doppa snittytan i smält choklad och låt stelna.