50 stycken

Du behöver

  • 50 g sötmandel
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 600 g mandelmassa
  • 3 ½  äggvitor
  • aprikosmarmelad
  • 150 g mörk choklad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Skålla, skala och mal mandeln. Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Blanda i mandel och mjöl. Låt degen vila kallt, 1 timme.
2
Kavla ut degen och ta ut rundlar som är 8 cm i diameter. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
3
Riv mandelmassan och rör den smidig med äggvita. Spritsa en kant på kakorna. Fyll hålet med marmelad. Grädda mitt i ugnen, i 15–20 minuter.
4
Dela kakorna på mitten och låt dem kallna. Doppa snittytan i smält choklad och låt stelna.