Du behöver

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 st citron rivet skal

Kolaglasyr:

1.5 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1 msk smör

Garnera med:

vispgrädde
jordgubbar

Ugn: 175°

12 skivor

Gör så här

1
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver och mjöl och vänd ner i smeten tillsammans med mjölk, smält smör och citronskal.

2
Häll smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är torr, ca 35 minuter. Låt svalna i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan svalna helt.

3
Kolaglasyr: Koka ihop grädde och sirap i en kastrull till en sirapstjock sås, ca 15 minuter. Rör då och då. Ta kastrullen från plattan och rör i vaniljsocker och smör. Häll glasyren över kakan och låt stelna. Garnera med vispad grädde och jordgubbar.