Du behöver

  • 50 g smör
  • 1 dl hasselnötter malda
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk kanel
  • 1.5 dl mjölk

Glasyr:

25 g smör
2 msk mjölk
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Garnera med:

chokladägg

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Mal nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och nötter och rör ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk.

2
Häll smeten i en välsmord och bröad form, 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.

3
Glasyr: Värm smör och mjölk i en kastrull tills smöret smält. Tillsätt florsocker och vaniljsocker, och rör om till en slät och blank glasyr. Häll över kakan och låt stelna. Garnera med hackade chokladägg.