Du behöver
- 50 g smör
- 1 dl hasselnötter malda
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 2.25 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0.5 tsk kanel
- 1.5 dl mjölk
Glasyr:
25 g smör
2 msk mjölk
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Garnera med:
chokladägg
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna. Mal nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och nötter och rör ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk.
2
Häll smeten i en välsmord och bröad form, 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.
3
Glasyr: Värm smör och mjölk i en kastrull tills smöret smält. Tillsätt florsocker och vaniljsocker, och rör om till en slät och blank glasyr. Häll över kakan och låt stelna. Garnera med hackade chokladägg.