Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Glasyr:

125 g mörk choklad
2 tsk rapsolja

Garnera med:

citronskal
godisägg

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör, apelsinskal, apelsinsaft och mjöl blandat med bakpulver.

2
Häll smeten i en liten långpanna, 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen, 25 minuter. Låt svalna.

3
Glasyr: Smält chokladen över vattenbad tillsammans med oljan. Bred chokladen över kakan och låt stelna. Skär kakan i rutor. Garnera med citronskal och godisägg.