Du behöver
- 50 g smör
- 1 dl farinsocker
- 6 skiva ananas
- 12 st cocktailbär eller tranbär
- 200 g smör
- 4 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Ugn: 200°
10 bitar
Gör så här
1
Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Klä gärna bottnen med bakplåtspapper.
2
Smält 50 g smör och rör i farinsocker och bred ut i formen. Lägg i ananasskivor och cocktailbär.
3
Smält 200 g smör och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret.
4
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan vila i 10 minuter innan den stjälps upp.