Du behöver

  • 50 g smör
  • 0.75 dl ljust muscovadosocker
  • 3 st banan
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Smält samman smör och muscovadosocker i en stekpanna. Dela bananerna på längden och stek dem i smöret ett par minuter.

2
Klä en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper. Lägg i bananerna med snittytan ner. Smörblandningen ska också följa med ner i formen.

3
Vispa rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda i mjölk. Blanda mjöl, kakao och bakpulver, och sikta ner i smeten.

4
Häll smeten över bananerna. Tillaga nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.