Du behöver
- 50 g smör
- 0.75 dl ljust muscovadosocker
- 3 st banan
- 150 g smör rumsvarmt
- 1.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 1 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Smält samman smör och muscovadosocker i en stekpanna. Dela bananerna på längden och stek dem i smöret ett par minuter.
2
Klä en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper. Lägg i bananerna med snittytan ner. Smörblandningen ska också följa med ner i formen.
3
Vispa rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda i mjölk. Blanda mjöl, kakao och bakpulver, och sikta ner i smeten.
4
Häll smeten över bananerna. Tillaga nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.