Du behöver

  • 2 ½ dl siktat dinkel- eller vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk kanel
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 50 g smör

Lingongrädde:

2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 dl lingonsylt
1 dl turkisk yoghurt

Garnera med:

frysta lingon
kolasås

Gör så här

1
Blanda mjöl, kanel och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken. Vispa i äggen. Smält smöret och
rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.
2
Grädda plättar. Det går åt ca 1 msk smet per plätt.
3
Lingongrädde: Vispa grädde och vaniljsocker. Vänd ner lingonsylt och yoghurt.
4
Strö på lite frysta lingon på plättarna och ringla över kolasås. Servera med lingongrädde.