Du behöver

  • 2 dl rågmjöl grovt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl rågkross
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 dl hasselnötter hela
  • 2 dl torkade tranbär eller blåbär
  • 4 dl filmjölk
  • 1 dl lingonsylt

Ugn: 200°

1 bröd

Gör så här

1
Blanda rågmjöl, vetemjöl, rågkross, bikarbonat, salt, nötter och torkade bär i en bunke. Rör i filmjölk och lingonsylt.

2
Häll degen i en smord avlång brödform som rymmer ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.

3
Låt brödet vila en stund och vicka sedan upp brödet. Linda in brödet i en handduk och låt kallna på galler.