Du behöver
- 400 g laxfilé
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk olivolja
- 250 g palsternacka
- 4 st morötter
- 1 st gul lök
- 0.5 st purjolök
- 2 msk smör eller margarin
- 250 g broccoli
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 400 g krossade tomater
- 7 dl vatten
- 1 tsk dragon
- salt peppar
Aioli:
1 st äggula
1 st vitlöksklyfta
1 dl rapsolja
salt peppar
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skär laxen i bitar. Lägg den i en skål med balsamvinäger och olja och låt dra i 30 minuter.
2
Skala och skär palsternacka och morötter i bitar. Skala och hacka löken. Skölj och strimla purjolöken. Fräs palsternacka, morot, lök och purjolök i en gryta med smör.
3
Tillsätt broccolin i buketter, buljongtärning, tomater och vatten, och koka i 10 minuter. Smaka av med dragon, salt och peppar.
4
Lägg i laxen och sjud på svag värme tills fisken är klar, ett par minuter.
5
Aioli: Lägg äggulan i en skål och pressa i vitlöken. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd.