Du behöver

  • 400 g laxfilé
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 250 g palsternacka
  • 4 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 250 g broccoli
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk dragon
  • salt peppar

Aioli:

1 st äggula
1 st vitlöksklyfta
1 dl rapsolja
salt peppar

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skär laxen i bitar. Lägg den i en skål med balsamvinäger och olja och låt dra i 30 minuter.

2
Skala och skär palsternacka och morötter i bitar. Skala och hacka löken. Skölj och strimla purjolöken. Fräs palsternacka, morot, lök och purjolök i en gryta med smör.

3
Tillsätt broccolin i buketter, buljongtärning, tomater och vatten, och koka i 10 minuter. Smaka av med dragon, salt och peppar.

4
Lägg i laxen och sjud på svag värme tills fisken är klar, ett par minuter.

5
Aioli: Lägg äggulan i en skål och pressa i vitlöken. Tillsätt oljan under vispning, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd.