Du behöver
- 3 3/4 dl vetemjöl
- 1.5 tsk strösocker
- 0.75 tsk salt
- 1.5 tsk bakpulver
- 0.75 tsk bikarbonat
- 3 3/4 dl yoghurt naturell
- 2 st ägg små
- 3 msk smält smör
Limekräm:
250 g kesella
lime rivet skal av 1
2.5 msk lönnsirap
Servera med:
bär färska
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och bikarbonat. Tillsätt yoghurt, uppvispade ägg och smör och blanda till en jämn smet. Låt vila i kylen 30 minuter.
2
Stek pannkakorna i en plättlagg med smör, 1-2 minuter per sida. Varmhåll pannkakorna i ugnen på 100º på en plåt med bakplåtspapper.
3
Limekräm: Blanda kesella, lime och lönnsirap. Servera pannkakorna med limekräm och färska bär.