Du behöver

  • 50 g jäst
  • 4 dl kall mjölk
  • 14 dl vetemjöl
  • 250 g smör eller margarin
  • 0.5 dl socker
  • 2 krm salt
  • 2 st ägg

Fyllning:

150 g smör eller margarin
0.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker äkta

Pensling:

ägg

Glasyr:

1 dl florsocker
1.5 tsk vatten

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula jästen i en skål och rör ut den i den kalla mjölken. Häll mjöl och smör i en stor skål och finfördela smöret.

2
Tillsätt jästmjölken, socker, salt och ägg och arbeta ihop till en deg.

3
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.

4
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta och skär i rutor som är 8×8 cm.

5
Lägg en klick fyllning i mitten på varje platta och vik in hörnen och tryck till. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca 2 timmar.

6
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.

7
Rör ihop glasyren och glasera de avsvalnade bullarna.