Du behöver
- 50 g jäst
- 4 dl kall mjölk
- 14 dl vetemjöl
- 250 g smör eller margarin
- 0.5 dl socker
- 2 krm salt
- 2 st ägg
Fyllning:
150 g smör eller margarin
0.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker äkta
Pensling:
ägg
Glasyr:
1 dl florsocker
1.5 tsk vatten
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula jästen i en skål och rör ut den i den kalla mjölken. Häll mjöl och smör i en stor skål och finfördela smöret.
2
Tillsätt jästmjölken, socker, salt och ägg och arbeta ihop till en deg.
3
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
4
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta och skär i rutor som är 8×8 cm.
5
Lägg en klick fyllning i mitten på varje platta och vik in hörnen och tryck till. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca 2 timmar.
6
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
7
Rör ihop glasyren och glasera de avsvalnade bullarna.