Du behöver

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • 200 g smör

Smaksättning:

1 msk kakao
2 tsk kaffe frystorkat

Ugn: 175°

Gör så här

1
Häll mjöl, florsocker, vaniljsocker, äggula och smör i bitar, i matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas en degboll. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.

2
Smaksätt den ena delen med kakao och söndersmulat frystorkat kaffe. Låt vila i kylen i 30 minuter.

3
Kavla ut degarna till avlånga plattor, 15×40 cm, som lägg ovanpå varandra. Rulla ihop dem på längden.

4
Skär rullen i ca 4 mm tjocka kakor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt kakorna svalna på galler.