Du behöver
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 st äggula
- 200 g smör
Smaksättning:
1 msk kakao
2 tsk kaffe frystorkat
Ugn: 175°
Gör så här
1
Häll mjöl, florsocker, vaniljsocker, äggula och smör i bitar, i matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas en degboll. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar.
2
Smaksätt den ena delen med kakao och söndersmulat frystorkat kaffe. Låt vila i kylen i 30 minuter.
3
Kavla ut degarna till avlånga plattor, 15×40 cm, som lägg ovanpå varandra. Rulla ihop dem på längden.
4
Skär rullen i ca 4 mm tjocka kakor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt kakorna svalna på galler.