Du behöver
- 5 dl vatten
- 0.5 dl olja vi har använt rapsolja
- 50 g jäst (1 pkt)
- 1 tsk anis av vardera och fänkål
- 1 msk strösocker
- 1 tsk salt
- 12 dl glutenfri mjölmix
Pensling:
ägg uppvispat eller
vatten
sesamfrön
Ugn: 250°
Det här behövs till 12 bullar:
Gör så här
1
Värm vatten och olja till 37°. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med degspadet.
2
Stöt brödkryddorna och tillsätt dem tillsammans med socker, salt och ca 9 dl av mjölmixen.
3
Arbeta degen väl och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
4
Tillsätt mer mjölmix och arbeta ihop degen efter jäsningen.
5
Dela degen i två bitar och forma till två längder på “mjölmixat” bakbord. Dela vardera längd i sex bitar och knåda dem till släta bullar.
6
Lägg bullarna på en bakplåtspapperstäckt plåt och tryck ut dem något med handen och nagga med en gaffel. Låt jäsa i minst 30 minuter under bakduk.
7
Pensla bullarna och strö på rikligt med sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt kallna under bakduk. Sesambullarna kan frysas.