Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl olja vi har använt rapsolja
  • 50 g jäst (1 pkt)
  • 1 tsk anis av vardera och fänkål
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 12 dl glutenfri mjölmix

Pensling:

ägg uppvispat eller
vatten
sesamfrön

Ugn: 250°

Det här behövs till 12 bullar:

Gör så här

1
Värm vatten och olja till 37°. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med degspadet.

2
Stöt brödkryddorna och tillsätt dem tillsammans med socker, salt och ca 9 dl av mjölmixen.

3
Arbeta degen väl och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

4
Tillsätt mer mjölmix och arbeta ihop degen efter jäsningen.

5
Dela degen i två bitar och forma till två längder på “mjölmixat” bakbord. Dela vardera längd i sex bitar och knåda dem till släta bullar.

6
Lägg bullarna på en bakplåtspapperstäckt plåt och tryck ut dem något med handen och nagga med en gaffel. Låt jäsa i minst 30 minuter under bakduk.

7
Pensla bullarna och strö på rikligt med sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt kallna under bakduk. Sesambullarna kan frysas.