Du behöver

  • grunddeg till kanelbullar

Fyllning:

100 g smör
0.5 dl strösocker
50 g pistagenötter malda
3 st hushållsfärg droppar grön
1 st bittermandelolja droppe
2 msk ströbröd

Pensling:

1 st ägg
1 msk mjölk

Garnering:

pistagenötter hackade
pärlsocker

Ugn: 250º

Gör så här

1
Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen.

2
Vik degen till en avlång dubbel platta. Skär 1 1/2 cm breda remsor och snurra ihop till knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

3
Pensla bullarna med uppvispat ägg och mjölk. Strö på hackade pistagenötter och pärlsocker. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.