Du behöver
- 100 g smör kylskåpskallt
- 2 dl vetemjöl
- 0.75 dl grahamsmjöl
- 0.5 dl kallt vatten
- kanel malen
- 2 st äpplen
- 1 st ägg
- nötter eller solroskärnor
Servera med:
kaffegrädde eller fettsnål crème fraiche
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skär fettet i bitar och finfördela till en grynig massa i mjölblandningen. Tillsätt vattnet och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp i minst 30 minuter.
2
Mjöla bordet och kavla ut degen i omgångar. Sporra 12×12 cm stora rutor. Lägg ut dem på en bakpapperstäckt plåt och pudra med kanel.
3
Placera 1/4 äpple på varje ruta och vik upp hörnen mot mitten så att du får knyten.
4
Pensla med ägg och strö på nötter eller solroskärnor. Grädda mitt i ugnen till lagom färg, ca 15 minuter. Servera knytena nygräddade!