Du behöver

  • 100 g smör kylskåpskallt
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl grahamsmjöl
  • 0.5 dl kallt vatten
  • kanel malen
  • 2 st äpplen
  • 1 st ägg
  • nötter eller solroskärnor

Servera med:

kaffegrädde eller fettsnål crème fraiche

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär fettet i bitar och finfördela till en grynig massa i mjölblandningen. Tillsätt vattnet och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp i minst 30 minuter.

2
Mjöla bordet och kavla ut degen i omgångar. Sporra 12×12 cm stora rutor. Lägg ut dem på en bakpapperstäckt plåt och pudra med kanel.

3
Placera 1/4 äpple på varje ruta och vik upp hörnen mot mitten så att du får knyten.

4
Pensla med ägg och strö på nötter eller solroskärnor. Grädda mitt i ugnen till lagom färg, ca 15 minuter. Servera knytena nygräddade!