Du behöver
- 1 pkt jäst (50 g)
- 0.5 l lättfil
- 0.5 tsk salt
- 2 st morötter (2 dl rasp)
- 5 dl grahamsmjöl
- 6 dl vetemjöl
Till penslingen:
lättfil och krossade sesamfrön
Ugn: 250°
Gör så här
1
Rör ut den smulade jästen med filen som du först har värmt till 37°.
2
Tillsätt morotsrasp, salt, grahamsmjöl och 2/3 av vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
3
Arbeta ihop degen efter jäsningen med mer mjöl och baka ut till 20–22 bullar, runda eller ovala. Låt jäsa ca 30 minuter på plåten.
4
Pensla bullarna och strö på sesamfrön innan du skjuter in plåten mitt i ugnen och låter grädda i 10 minuter. Kan frysas.