Du behöver

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 0.5 l lättfil
  • 0.5 tsk salt
  • 2 st morötter (2 dl rasp)
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl

Till penslingen:

lättfil och krossade sesamfrön

Ugn: 250°

Gör så här

1
Rör ut den smulade jästen med filen som du först har värmt till 37°.

2
Tillsätt morotsrasp, salt, grahamsmjöl och 2/3 av vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

3
Arbeta ihop degen efter jäsningen med mer mjöl och baka ut till 20–22 bullar, runda eller ovala. Låt jäsa ca 30 minuter på plåten.

4
Pensla bullarna och strö på sesamfrön innan du skjuter in plåten mitt i ugnen och låter grädda i 10 minuter. Kan frysas.