Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • vetemjöl ca 6 dl

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.

2
Tillsätt olja, honung, salt, grahamsmjöl, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl.

3
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp och dela i två bitar. Rulla runda bullar och lägg på plåt med bakpapper.

4
Skär några snitt i bröden och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med vatten. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.