Du behöver
- 2 st romansalladshuvud
- 300 g potatis kokt
- 300 g gravad lax skivad
- svartpeppar
- 1 st schalottenlök skivad
- 1 st gräslök skivad
- 4 st tomater skivade
- 2 dl brödkrutonger naturella
Dressing:
1 st äggula
1 st vitlöksklyfta
3 st sardeller
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
0.5 dl solrosolja
0.5 dl lättfil
1 dl parmesanost riven
salt och peppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skölj och fördela sallaten på tallrikar. Skiva potatisen och lägg den ovanpå sallaten.
2
Halstra laxskivorna på båda sidor i varm stekpanna. Peppra och lägg över potatisen.
3
Strö över lök och gräslök. Lägg tomatskivor och krutonger runt om.
4
Mixa samman äggula, vitlök, sardeller, senap, vinäger, olja, lättfil och parmesanost till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till salladen.