Du behöver

  • 100 g smör eller margarin, kylskåpskallt
  • 3.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas)
  • 1 st äggvita
  • 0.5 msk kallt vatten
  • 0.25 dl strösocker att kavla på

Fyllning:

100 g smör mjukt
0.75 dl florsocker gärna råsockervariant
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula

Ugn: 250°

Gör så här

1
Finfördela fettet i mjölmixen till en grynig massa och tillsätt äggvita och vatten. Forma till en deg och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.

2
Pudra bordet med mjölmix och kavla ut degen i omgångar. Ta ut rundlar med diametern 6 cm.

3
Strö ut socker och kavla med en kruskavel rundlarna så att de blir avlånga. Kavla på båda sidor och lägg sedan på en papperstäckt plåt.

4
Grädda mitt i ugnen till lagom färg i 7–8 minuter.

5
Rör samman fyllningen och lägg mellan våfflorna. All fyllning går inte åt, men den håller sig länge övertäckt i kylskåpet.