Du behöver
- 100 g smör eller margarin, kylskåpskallt
- 3.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas)
- 1 st äggvita
- 0.5 msk kallt vatten
- 0.25 dl strösocker att kavla på
Fyllning:
100 g smör mjukt
0.75 dl florsocker gärna råsockervariant
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
Ugn: 250°
Gör så här
1
Finfördela fettet i mjölmixen till en grynig massa och tillsätt äggvita och vatten. Forma till en deg och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
2
Pudra bordet med mjölmix och kavla ut degen i omgångar. Ta ut rundlar med diametern 6 cm.
3
Strö ut socker och kavla med en kruskavel rundlarna så att de blir avlånga. Kavla på båda sidor och lägg sedan på en papperstäckt plåt.
4
Grädda mitt i ugnen till lagom färg i 7–8 minuter.
5
Rör samman fyllningen och lägg mellan våfflorna. All fyllning går inte åt, men den håller sig länge övertäckt i kylskåpet.