Du behöver

  • 225 g laxfilé skinnfri i bitar
  • 125 g torsk eller sejfilé
  • 0.75 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 dl minifraiche
  • 1 st ägg
  • 1 msk dill hackad
  • 0.5 msk kycklingfond konc

Sås:

1 dl minifraiche
1 msk lättmajonnäs
1 msk gräslök skivad
salt och peppar

Ugn: 175° eller mikro

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Lägg fisken i matberedarskålen med kniven monterad. Salta och kör samman till en smidig färs. Tillsätt några tag på vitpepparkvarnen, minifraiche, ägg, dill och kycklingfond. Kör tills allt blandats väl.

2
Lägg fiskfärsen i en liten smord ugnssäker form och släta till ytan med en kniv. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter eller tillaga i mikron, ca 4 minuter vid 650 W och 3 minuter, 500 W.

3
Blanda minifraiche, majonnäs, gräslök, salt och peppar till en sås. Servera fiskfärsen med sås, kokt potatis och t ex morot, broccoli och sockerärter.