Du behöver
- 225 g laxfilé skinnfri i bitar
- 125 g torsk eller sejfilé
- 0.75 tsk salt
- vitpeppar
- 1 dl minifraiche
- 1 st ägg
- 1 msk dill hackad
- 0.5 msk kycklingfond konc
Sås:
1 dl minifraiche
1 msk lättmajonnäs
1 msk gräslök skivad
salt och peppar
Ugn: 175° eller mikro
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Lägg fisken i matberedarskålen med kniven monterad. Salta och kör samman till en smidig färs. Tillsätt några tag på vitpepparkvarnen, minifraiche, ägg, dill och kycklingfond. Kör tills allt blandats väl.
2
Lägg fiskfärsen i en liten smord ugnssäker form och släta till ytan med en kniv. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter eller tillaga i mikron, ca 4 minuter vid 650 W och 3 minuter, 500 W.
3
Blanda minifraiche, majonnäs, gräslök, salt och peppar till en sås. Servera fiskfärsen med sås, kokt potatis och t ex morot, broccoli och sockerärter.