Du behöver
- 240 g pasta Kungsörnen
- 400 g kassler strimlad
- 250 g broccolibuketter kokta
- 100 g plommontomater delade
Pesto:
2 kruka färsk basilika
50 g pinjenötter
2 st vitlöksklyftor
1 dl parmesanost riven
1.5 dl olivolja fruktig
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spola den med kallt vatten i ett durkslag och låt den rinna av.
2
Plocka bladen från basilikan och mixa dem tillsammans med pinjenötter, vitlöksklyftor och parmesanost. Tillsätt oljan i en jämn stråle på slutet. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner peston i pastan.
3
Tillsätt kassler, broccoli och plommontomater och blanda försiktigt.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Om du vill kan du ha 1 dl urkärnade svarta oliver i salladen också.