Du behöver
- 400 g lammfärs
- 1 st bananschalottenlök hackad
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 100 g chèvre getost
- 100 g spenat förvälld och hackad
- 1 msk kalvfond konc
- 1 tsk strösocker
- salt svartpeppar
- 3.5 st squash gul och grön
- 0.5 dl cashewnötter hackade
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs lammfärsen smulig i stekpannan utan matfett. Tillsätt hackad bananschalottenlök och vitlök, och låt fräsa med några minuter.
2
Ta bort den vita hinnan på osten och smula ner den i färsen.
3
Låt spenaten rinna av och sedan fräsa med färsen. Smaksätt med fond, socker, salt och peppar.
4
Skölj och dela squashen på längden. Gröp ur dem med en sked så att ett ca 1/2 cm tjockt lager av squashköttet finns kvar. Salta lätt och lägg squashbåtarna i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen, ca 5 minuter.
5
Fyll båtarna med färsen och strö över cashewnötterna. Sätt in i ugnen och tillaga ca 15 minuter.