Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1 st bananschalottenlök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 100 g chèvre getost
  • 100 g spenat förvälld och hackad
  • 1 msk kalvfond konc
  • 1 tsk strösocker
  • salt svartpeppar
  • 3.5 st squash gul och grön
  • 0.5 dl cashewnötter hackade

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs lammfärsen smulig i stekpannan utan matfett. Tillsätt hackad bananschalottenlök och vitlök, och låt fräsa med några minuter.

2
Ta bort den vita hinnan på osten och smula ner den i färsen.

3
Låt spenaten rinna av och sedan fräsa med färsen. Smaksätt med fond, socker, salt och peppar.

4
Skölj och dela squashen på längden. Gröp ur dem med en sked så att ett ca 1/2 cm tjockt lager av squashköttet finns kvar. Salta lätt och lägg squashbåtarna i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen, ca 5 minuter.

5
Fyll båtarna med färsen och strö över cashewnötterna. Sätt in i ugnen och tillaga ca 15 minuter.