Du behöver

  • 4 st paprikor röd och orange
  • 2 dl couscous fullkorn
  • 1 dl svarta oliver urkärnade och skivade
  • 1 dl marinerade soltorkade tomater hackade
  • 2 st salladslökar skivade
  • 1 st burkar salladskrabba
  • 1 dl turkisk yoghurt eller matyoghurt
  • salt och peppar
  • 125 g mozzarella

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär av ett lock på paprikorna och ta bort kärnorna. Skär ett plant snitt med kniven i botten av paprikorna så att de kan stå upprätt. Sätt dem i en ugnssäker form.

2
Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den svalna. Blanda couscousen med oliver, tomater, salladslök, avrunnen krabba och yoghurt. Smaksätt med salt och peppar.

3
Fyll paprikorna med blandningen. Skiva mozzarellan och lägg den på toppen. Sätt in i ugnen och tillaga ca 15 minuter. Låt locken ligga vid sidan om paprikorna i formen. Lägg locken på paprikorna när rätten är klar.