Du behöver
- 4 st paprikor röd och orange
- 2 dl couscous fullkorn
- 1 dl svarta oliver urkärnade och skivade
- 1 dl marinerade soltorkade tomater hackade
- 2 st salladslökar skivade
- 1 st burkar salladskrabba
- 1 dl turkisk yoghurt eller matyoghurt
- salt och peppar
- 125 g mozzarella
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär av ett lock på paprikorna och ta bort kärnorna. Skär ett plant snitt med kniven i botten av paprikorna så att de kan stå upprätt. Sätt dem i en ugnssäker form.
2
Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den svalna. Blanda couscousen med oliver, tomater, salladslök, avrunnen krabba och yoghurt. Smaksätt med salt och peppar.
3
Fyll paprikorna med blandningen. Skiva mozzarellan och lägg den på toppen. Sätt in i ugnen och tillaga ca 15 minuter. Låt locken ligga vid sidan om paprikorna i formen. Lägg locken på paprikorna när rätten är klar.