Du behöver

  • 4 bitar lax

Rostade rotfrukter:

300 g palsternacka
300 g morot
200 g rotselleri
200 g potatis
300 g broccoli
1 kruka timjan
olja
salt och peppar

Paprikacrème:

1 st chilifrukt röd spansk
1 st röd paprika
1 st vitlöksklyfta
olja
5 dl grekisk yoghurt
0.5 dl majonnäs
1 msk honung
salt och peppar

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Börja med att skära upp och kärna ur paprika och chili till paprikacrèmen. Rosta dem i en långpanna tillsammans med vitlök och lite olja tills paprikaskalet börjar svartna. Ta bort skalen. Mixa med yoghurt, majonnäs och honung. Smaka av med salt och peppar.

2
Sänk ugnstemperaturen till 200?. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Bryt upp broccolin i buketter. Tvätta och klyfta potatisen.

3
Blanda allt på ett bakplåtspapper på en plåt. Häll över olja, salt, peppar och blanda om. Stek i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Strö över timjan före servering.