Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl grahamsmjöl
- 0.5 krm salt
- 5 dl lättmjölk
- 2 msk sötningsmedel eller råsocker
- 0.5 tsk rivet citronskal
- 1 st äpple urkärnat i skivor
- 2 msk fett till pannan
- kanel ev. malen att strö på
Det här behövs till 4–5 port:
Gör så här
1
Vispa upp äggen med salt och grahamsmjöl. Tillsätt en deciliter av mjölken och vispa till en slät smet.
2
Tillsätt resten av mjölken, sötningen och citronraspet. Låt gärna smeten stå ca 1/2 timme att svälla innan du gräddar.
3
Hetta upp stekpannan med fettet och sänk värmen innan du rör om i pannkakssmeten och startar gräddningen.
4
Dela det urkärnade äpplet och skär upp i skivor. Fördela dessa ovanpå pannkakan och grädda färdigt. Pudra över kanel och servera. Passar som efterrätt eller mellanmål.