Du behöver

  • 250 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 st avokado
  • 1 st tomat
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl mangotärningar
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk olja
  • 1 msk hackad persilja

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Dela kycklingen i små bitar och trä upp på spett. Blanda olja och honung, och pensla kycklingen.

2
Krydda med salt och peppar, och strö på sesamfrön. Grilla i ugnen i 10 minuter. Vänd efter halva tiden.

3
Tärna avokado och tomat, och hacka löken. Blanda med mango, vinäger, olja och persilja. Smaka av med salt och peppar, och servera till spetten med kokt ris.


Kommentar:
Det finns frysta mangotärningar i butikens frysdisk som är perfekta till salladen. Bred ut dem på en tallrik och låt tina.