Du behöver
- 250 g kycklingfilé
- 1 msk olja
- 1 msk flytande honung
- salt och peppar
- 1 tsk sesamfrön
- 1 st avokado
- 1 st tomat
- 0.5 st rödlök
- 1 dl mangotärningar
- 1 tsk vinäger
- 1 tsk olja
- 1 msk hackad persilja
Ugn: 225°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Dela kycklingen i små bitar och trä upp på spett. Blanda olja och honung, och pensla kycklingen.
2
Krydda med salt och peppar, och strö på sesamfrön. Grilla i ugnen i 10 minuter. Vänd efter halva tiden.
3
Tärna avokado och tomat, och hacka löken. Blanda med mango, vinäger, olja och persilja. Smaka av med salt och peppar, och servera till spetten med kokt ris.
Det finns frysta mangotärningar i butikens frysdisk som är perfekta till salladen. Bred ut dem på en tallrik och låt tina.