Du behöver

  • 200 g sötmandel
  • 200 g florsocker ca 3 1
  • 3 st äggvitor

Kräm:

1 dl strösocker
3 msk vatten
3 st äggulor
2 msk kakao
125 g smör

Ugn: 175°

Gör så här

1
Skålla, skala och mal mandeln, och blanda den med siktat florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner i mandeln.

2
Bred ut i en form klädd med bakplåtspapper, 35×25 cm, och grädda i 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.

3
Koka socker och vatten häftigt tills du kan dra en droppe mellan tummen och pekfingret så att en tråd bildas, ca 10 minuter.

4
Vispa upp äggulorna i en skål och tillsätt sockerlagen under vispning. Fortsätt vispa tills det svalnat.

5
Vispa ner kakaon och smöret i klickar. Lägg ihop rutorna med kräm emellan och förvara kallt.


Kommentar:
Om kakorna sitter fast efter gräddningen vänd bakplåtspappret med kakorna upp och ner och lossa dem.