Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud
  • vatten salt
  • 6 skiva kalkonbröst rökt
  • 1 msk persilja hackad

Gratängsås:

2.5 dl lagalätt eller mjölk
2 msk redning Maizena
0.5 st grönsaksbuljongtärning
salt svartpeppar
0.5 dl lagrad ost 17% riven

Servera med:

potatis kokt

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Ansa blomkålshuvudet och dela det i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av vattnet.

2
Lägg blomkålsbuketterna i en eller två smorda ugnssäkra formar.

3
Vispa samman lagalätt, redning och smulad buljongtärning i en kastrull. Låt såsen koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

4
Häll såsen över blomkålen. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Strö över hackad persilja.