Du behöver
- 1 st blomkålshuvud
- vatten salt
- 6 skiva kalkonbröst rökt
- 1 msk persilja hackad
Gratängsås:
2.5 dl lagalätt eller mjölk
2 msk redning Maizena
0.5 st grönsaksbuljongtärning
salt svartpeppar
0.5 dl lagrad ost 17% riven
Servera med:
potatis kokt
Ugn: 225°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Ansa blomkålshuvudet och dela det i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av vattnet.
2
Lägg blomkålsbuketterna i en eller två smorda ugnssäkra formar.
3
Vispa samman lagalätt, redning och smulad buljongtärning i en kastrull. Låt såsen koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
4
Häll såsen över blomkålen. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Strö över hackad persilja.