Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl havregryn
  • 1 msk sötningsmedel strö- eller råsocker strö-
  • 2 krm bakpulver
  • 0.5 krm salt
  • 0.5 dl kesella (1% fett)
  • 1 msk flytande fett
  • 1 msk lättmjölk eller vatten

Fyllning:

1 dl kesella (1% fett)
0.5 dl lättyoghurt mild alternativt gräddfil
0.5 msk sötningsmedel strö- eller råsocker strö-
2 dl bär t ex blåbär

Ugn: 250°

Gör så här

1
Mät upp de torra ingredienserna och tillsätt Kesella, fett och vätska. Forma degen till en rulle och dela upp i fyra bitar.

2
Tryck ut degbitarna i formarna och grädda mitt i den uppvärmda ugnen i ca 10 minuter. Låt formarna svalna.

3
Blanda ingredienserna till fyllningen och fördela i formarna.