Du behöver
- 1 dl vetemjöl
- 0.5 dl havregryn
- 1 msk sötningsmedel strö- eller råsocker strö-
- 2 krm bakpulver
- 0.5 krm salt
- 0.5 dl kesella (1% fett)
- 1 msk flytande fett
- 1 msk lättmjölk eller vatten
Fyllning:
1 dl kesella (1% fett)
0.5 dl lättyoghurt mild alternativt gräddfil
0.5 msk sötningsmedel strö- eller råsocker strö-
2 dl bär t ex blåbär
Ugn: 250°
Gör så här
1
Mät upp de torra ingredienserna och tillsätt Kesella, fett och vätska. Forma degen till en rulle och dela upp i fyra bitar.
2
Tryck ut degbitarna i formarna och grädda mitt i den uppvärmda ugnen i ca 10 minuter. Låt formarna svalna.
3
Blanda ingredienserna till fyllningen och fördela i formarna.