Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 msk vatten
  • 0.5 st ägg

Fyllning:

1.5 dl sötmandel (ca 100 g)
limefrukt rivet skal av en
0.5 dl flytande fett
0.5 dl sötningsmedel (alternativt vanligt strösocker)
1 st ägg
8 st folieformar (engångs-)

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär fettet i bitar och finfördela i mjölet. Tillsätt vatten och ägg, och forma till en degrulle. Låt vila medan du gör fyllningen och låter ugnen bli varm.

2
Skålla, skala och mal mandeln. Riv den tvättade limefrukten. Blanda ingredienserna till fyllningen.

3
Skär degrullen i åtta bitar och klä formarna med dem. Fördela fyllningen och lägg eventuellt en liten strimla limeskal i varje mazarin.

4
Grädda mitt i ugnen till lagom färg i ca 20 minuter.