Du behöver
- 50 g smör eller margarin
- 1.5 dl vetemjöl
- 1.5 msk vatten
- 0.5 st ägg
Fyllning:
1.5 dl sötmandel (ca 100 g)
limefrukt rivet skal av en
0.5 dl flytande fett
0.5 dl sötningsmedel (alternativt vanligt strösocker)
1 st ägg
8 st folieformar (engångs-)
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skär fettet i bitar och finfördela i mjölet. Tillsätt vatten och ägg, och forma till en degrulle. Låt vila medan du gör fyllningen och låter ugnen bli varm.
2
Skålla, skala och mal mandeln. Riv den tvättade limefrukten. Blanda ingredienserna till fyllningen.
3
Skär degrullen i åtta bitar och klä formarna med dem. Fördela fyllningen och lägg eventuellt en liten strimla limeskal i varje mazarin.
4
Grädda mitt i ugnen till lagom färg i ca 20 minuter.