Du behöver

  • 3 st ägg stora
  • 2 dl strösocker
  • 100 g hasselnötskärnor
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Till uppstjälpning:

3 msk strösocker

Fyllning:

100 g smör rumstempererat
2 dl florsocker
1 st lime rivet skal
2 msk citronmeliss finhackad
1 st äggula

Ugn: 225–250°

Det här behövs till ca 20 bitar:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2
Mal nötterna på mandelkvarn och blanda dem med potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner nötblandningen i äggsmeten.

3
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm.

4
Grädda mitt i ugnen, ca 5 minuter.

5
Sockra rulltårtsbotten. Stjälp upp på smörpapper. Dra bort bakpapperet och låt den kallna.

6
Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt limeskal, citronmeliss och äggula.

7
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt den ligga kallt. Servera rulltårtan uppskuren i bitar.