Du behöver
- 3 st ägg stora
- 2 dl strösocker
- 100 g hasselnötskärnor
- 2 msk potatismjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Till uppstjälpning:
3 msk strösocker
Fyllning:
100 g smör rumstempererat
2 dl florsocker
1 st lime rivet skal
2 msk citronmeliss finhackad
1 st äggula
Ugn: 225–250°
Det här behövs till ca 20 bitar:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2
Mal nötterna på mandelkvarn och blanda dem med potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner nötblandningen i äggsmeten.
3
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm.
4
Grädda mitt i ugnen, ca 5 minuter.
5
Sockra rulltårtsbotten. Stjälp upp på smörpapper. Dra bort bakpapperet och låt den kallna.
6
Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt limeskal, citronmeliss och äggula.
7
Bred fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt den ligga kallt. Servera rulltårtan uppskuren i bitar.