Du behöver
- 1.5 dl sötmandel skållad
- 1 dl cashewnötter
- 200 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk pulverkaffe av espressotyp
- 3 st ägg
- 3 dl vetemjöl
Garnera med:
50 g mörk choklad
0.5 dl cashewnötter
Till servering:
jordgubbar
Ugn: 175°
Det här behövs till 8 bitar:
Gör så här
1
Smörj och bröa en form med löstagbar kant 23 cm i diameter. Rosta mandel och nötter i en torr stekpanna tills de får färg.
2
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och kaffepulver.
3
Rör i äggen ett i taget och till sist nötter och mandel blandat med mjölet.
4
Häll smeten i formen och grädda i 25 minuter. Låt kakan kallna. Ringla över smält choklad och strö över några cashewnötter. Servera med jordgubbar och Vaniljkesella.
Kakan håller ca 2 veckor i kyl och går även bra att frysa.