Du behöver

  • 75 g flytande fett
  • 2 dl vatten
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 st ägg

Citronkräm:

2.5 dl mjölk
2.5 msk maizenastärkelse
1 msk lättströ sötningsmedel
1 tsk rivet citronskal
2 st äggulor

Ugn: 200°

Gör så här

1
Mät upp fett och vatten i en kastrull och låt koka upp.

2
Tillsätt mjölet under vispning och fortsätt tills smeten släpper kanten. Dra kastrullen från plattan och tillsätt äggen under fortsatt vispning.

3
Klicka ut matskedsstora klickar av smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper.

4
Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda i ca 25 minuter. Stäng av ugnen och låt petits chouxerna stå kvar i ytterligare 5 minuter.

5
Blanda mjölk, maizena, sötningsmedel och citronskal i en kastrull, och låt koka upp under omrörning tills blandningen tjocknar.

6
Tillsätt äggulorna under fortsatt omrörning

7
Klipp eller skär en hatt av de avsvalnade bakverken och fördela krämen. Lägg på hatten och servera.