Du behöver
- 75 g flytande fett
- 2 dl vatten
- 1.5 dl vetemjöl
- 2 st ägg
Citronkräm:
2.5 dl mjölk
2.5 msk maizenastärkelse
1 msk lättströ sötningsmedel
1 tsk rivet citronskal
2 st äggulor
Ugn: 200°
Gör så här
1
Mät upp fett och vatten i en kastrull och låt koka upp.
2
Tillsätt mjölet under vispning och fortsätt tills smeten släpper kanten. Dra kastrullen från plattan och tillsätt äggen under fortsatt vispning.
3
Klicka ut matskedsstora klickar av smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper.
4
Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda i ca 25 minuter. Stäng av ugnen och låt petits chouxerna stå kvar i ytterligare 5 minuter.
5
Blanda mjölk, maizena, sötningsmedel och citronskal i en kastrull, och låt koka upp under omrörning tills blandningen tjocknar.
6
Tillsätt äggulorna under fortsatt omrörning
7
Klipp eller skär en hatt av de avsvalnade bakverken och fördela krämen. Lägg på hatten och servera.