Du behöver

  • 6 st gelatinblad
  • 1 st äpple (stort)
  • 2 dl tranbär
  • 1.5 msk sötningsmedel strö-
  • 3 dl turkisk yoghurt (10% fett)
  • 2 dl grädde (10-12% fett)
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk sötningsmedel strö-

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skär äpplet i tärningar och låt koka med tranbären i 3–4 minuter. Söta efter smak och låt blandningen stå och svalna.

2
Mät upp yoghurt, grädde och mjölk, och blanda samman i en skål och smaksätt med sötningsmedel. Smält gelatinet på svag värme i den fuktighet som blir kvar efter blötläggningen. Tillsätt gelatinlösningen under omrörning.

3
Häll smeten i en kransform, gärna vattensköljd och klädd med bitar av smör- eller bakplåtspapper. Täck över formen och låt smeten stelna i kylen. Stjälp upp på serveringsfat och fyll fördjupningen med fukten.