Du behöver
- 6 st gelatinblad
- 1 st äpple (stort)
- 2 dl tranbär
- 1.5 msk sötningsmedel strö-
- 3 dl turkisk yoghurt (10% fett)
- 2 dl grädde (10-12% fett)
- 1 dl mjölk
- 3 msk sötningsmedel strö-
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skär äpplet i tärningar och låt koka med tranbären i 3–4 minuter. Söta efter smak och låt blandningen stå och svalna.
2
Mät upp yoghurt, grädde och mjölk, och blanda samman i en skål och smaksätt med sötningsmedel. Smält gelatinet på svag värme i den fuktighet som blir kvar efter blötläggningen. Tillsätt gelatinlösningen under omrörning.
3
Häll smeten i en kransform, gärna vattensköljd och klädd med bitar av smör- eller bakplåtspapper. Täck över formen och låt smeten stelna i kylen. Stjälp upp på serveringsfat och fyll fördjupningen med fukten.