Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl olja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl solrosfrön
  • 6 dl rågsikt
  • vetemjöl ca 7 dl

Pensling:

ägg solrosfrön

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Värm vatten och olja till 37°. Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp.

2
Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap, solrosfrön, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl.

3
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och dela i två bitar. Rulla ut längder och skär varje i 13 bitar.

4
Rulla bullar och lägg på en plåt med bakpapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5
Pensla med uppvispat ägg och strö på solrosfrön. Grädda i ca 10 minuter.