Du behöver
- 50 g jäst
- 0.5 dl olja
- 5 dl mjölk
- 1 msk honung
- 1.5 tsk salt
- 1 dl krossad råg
- 3 dl rågflingor
- 10.5 dl vetemjöl
Pensling:
ägg krossad råg
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula jästen i en skål. Värm olja och mjölk till 37°. Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp.
2
Tillsätt resten av degspadet, honung, salt, krossad råg, rågflingor och det mesta av vetemjölet.
3
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och dela i 14 bitar.
4
Rulla bullar och kavla eller platta ut till tekakor. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
5
Pensla med uppvispat ägg och strö på krossad råg. Grädda i 12–15 minuter.