Du behöver

  • 50 g jäst
  • 0.5 dl olja
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk honung
  • 1.5 tsk salt
  • 1 dl krossad råg
  • 3 dl rågflingor
  • 10.5 dl vetemjöl

Pensling:

ägg krossad råg

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Värm olja och mjölk till 37°. Häll lite över jästen och rör tills den lösts upp.

2
Tillsätt resten av degspadet, honung, salt, krossad råg, rågflingor och det mesta av vetemjölet.

3
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och dela i 14 bitar.

4
Rulla bullar och kavla eller platta ut till tekakor. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5
Pensla med uppvispat ägg och strö på krossad råg. Grädda i 12–15 minuter.