Du behöver
- 1 st burk konserverade persikor i juice
- 0.5 msk råsocker strö-
Till smeten:
2.5 dl glutenfri mjölmix Finax
1 tsk fiberhusk eller Pofiber
1 tsk bakpulver
2 st ägg
2 dl socker
0.5 dl flytande fett
1 dl vatten
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Ta fram en bakform som rymmer 1 ½ l och klä botten med bakplåtspapper. Smörj väl och “bröa” med kokosflingor eller Pofiber.
2
Öppna konservburken, häll av spadet och låt persikoklyftorna rinna av på hushållspapper. Lägg ut klyftorna i formen.
3
Blanda mjölmix, Fiberhusk (Pofiber) och bakpulver i en skål.
4
Vispa ägg och socker till en luftig massa och rör ned äggsmeten i mixblandningen.
5
Koka upp vatten och fett och häll den heta blandningen direkt i kaksmeten, rör om och skrapa ned i formen.
6
Grädda i den uppvärmda ugnen på andra falsen nerifrån i ca 40 minuter. Låt svalna något innan du stjälper upp och strör lite råsocker över.