Du behöver
- 4 dl fullkornsvetemjöl
- 0.5 dl pofiber
- 1.5 tsk bakpulver
- 1.5 tsk kardemummakärnor
- 0.5 dl sötningsmedel (lättströ)
- 0.5 dl strösocker vanligt alt råsocker strö-
- 0.5 dl fett flytande motsvarande 50 g smält
- 2 dl lättfil
- 2 st ägg
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Stöt kardemummakärnorna och gör i ordning en bakform som rymmer 1 1/2 l.
2
Blanda de torra ingredienserna, mjöl, Pofiber, bakpulver, kardemumma, sötningsmedel och socker i en skål.
3
Vispa upp äggen i en annan skål och tillsätt fil och fett. Rör samman alla ingredienserna och skrapa ned smeten i formen.
4
Grädda kakan på andra falsen nerifrån i 30–35 minuter. Stjälp upp!
Du behöver
-
ingredients does not have any rows