Du behöver

  • 140 g pastaskruvar Kungsörnen
  • 400 g räkor med skal
  • 200 g bladspenat färsk eller fryst i portionsbitar, tinad
  • 1 tsk matfett
  • 1.5 msk redning Maizena
  • 2.5 dl lagalätt Kelda
  • 1 msk hummerfond konc
  • 2 msk dill hackad
  • salt peppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av den med kallt vatten och låt den rinna av i ett durkslag.

2
Skala räkorna. Fräs bladspenaten i matfettet i en kastrull. Strö över ljus redning och späd med lagalätt under omrörning.

3
Smaksätt med hummerfond, dill, salt och svartpeppar. Blanda ner räkorna och låt såsen bli varmt. Servera till den kokta pastan.