Du behöver
- 2 st zucchini skivade
- 1 tsk salt
- 1 st purjolök skivad
- 1 st röd paprika strimlad
- 1 tsk matfett
- 300 g vit fiskfilé t ex sej, kolja eller hoki
- salt och peppar
- 1 st lime rivet skal och saft
- 2 dl kokosmjölk Kelda
- 1.5 krm sambal oelek chilipasta
Servera med:
kokt ris
Ugn: 225
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Lägg zucchinin i ett durkslag och strö över 1 tsk salt. Låt stå 10 minuter. Spola av skivorna med kallt vatten och låt dem rinna av.
2
Blanda zucchini, purjolök och paprika och lägg i en smord ugnssäker form.
3
Lägg fisken dubbelvikt ovanpå grönsaksbädden. Salta och peppra. Strö över rivet limeskal och pressad saft.
4
Blanda kokosmjölk och sambal oelek och häll vid sidan om fisken i formen. Sätt in i nedre delen av ugnen och tillaga, ca 15 minuter. Servera med kokt ris.