Du behöver

  • 2 st zucchini skivade
  • 1 tsk salt
  • 1 st purjolök skivad
  • 1 st röd paprika strimlad
  • 1 tsk matfett
  • 300 g vit fiskfilé t ex sej, kolja eller hoki
  • salt och peppar
  • 1 st lime rivet skal och saft
  • 2 dl kokosmjölk Kelda
  • 1.5 krm sambal oelek chilipasta

Servera med:

kokt ris

Ugn: 225

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Lägg zucchinin i ett durkslag och strö över 1 tsk salt. Låt stå 10 minuter. Spola av skivorna med kallt vatten och låt dem rinna av.

2
Blanda zucchini, purjolök och paprika och lägg i en smord ugnssäker form.

3
Lägg fisken dubbelvikt ovanpå grönsaksbädden. Salta och peppra. Strö över rivet limeskal och pressad saft.

4
Blanda kokosmjölk och sambal oelek och häll vid sidan om fisken i formen. Sätt in i nedre delen av ugnen och tillaga, ca 15 minuter. Servera med kokt ris.