Du behöver
- fusilli Kungsörnen
- 150 g kassler strimlad
- 2 st stjälkar selleri skivade
- 1 st rödlök i tunna klyftor
- 100 g sockerärtor delade
- 0.5 st röd paprika i bitar
- 2 tsk matfett
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 msk kycklingfond konc
- 1 st saffran 1
- 0.25 st pepparfrukt urkärnad och finhackad
- 1 tsk akaciahonung
- salt svartpeppar
Servera med:
parmesanost flagad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten. Sila av vattnet och spola den snabbt i kallt vatten och låt den rinna av.
2
Fräs kassler, selleri, rödlök, sockerärtor och paprika i en stekpanna med matfett någon minut.
3
Tillsätt yoghurt, kycklingfond, smulad saffran, pepparfrukt och honung. Tillsätt pastan och låt det sjuda någon minut. Smaka av med salt och peppar. Vätskan sugs upp av pastan efter hand. Servera med flagad parmesanost.
Smula sönder saffranet medan det ligger kvar i kuvertet med att gnugga med en sked på kuvertet.