Du behöver
- fusilli Kungsörnen
- 150 g kassler strimlad
- 2 st stjÀlkar selleri skivade
- 1 st rödlök i tunna klyftor
- 100 g sockerÀrtor delade
- 0.5 st röd paprika i bitar
- 2 tsk matfett
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 msk kycklingfond konc
- 1 st saffran 1
- 0.25 st pepparfrukt urkÀrnad och finhackad
- 1 tsk akaciahonung
- salt svartpeppar
Servera med:
parmesanost flagad
Det hÀr behövs till 2 port:
Gör sÄ hÀr
1
Koka pastan i rikligt med lÀttsaltat vatten. Sila av vattnet och spola den snabbt i kallt vatten och lÄt den rinna av.
2
FrÀs kassler, selleri, rödlök, sockerÀrtor och paprika i en stekpanna med matfett nÄgon minut.
3
TillsÀtt yoghurt, kycklingfond, smulad saffran, pepparfrukt och honung. TillsÀtt pastan och lÄt det sjuda nÄgon minut. Smaka av med salt och peppar. VÀtskan sugs upp av pastan efter hand. Servera med flagad parmesanost.










































Smula sönder saffranet medan det ligger kvar i kuvertet med att gnugga med en sked pÄ kuvertet.